fbpx

Olajfa – OLEA ERUOPAEA 35L

61.000 Ft

Olajfa – 170-180cm

Az Olea europaea, vagyis az olajfa, az emberiség egyik legősibb, több mint 5000 éve termesztett kultúrnövénye. Ez a göcsörtös ágrendszerű, lassú növésű fa rendkívül hosszú életű, és örökzöld jellegű. Törzse ezüstszürke, csavarodott, gyakran széthasadozó és odvas. Levelei lándzsás alakúak és szürkészöldek; apró, sárgásfehér virágai pedig rendkívül illatosak. A kezdetben zöld, majd feketére érő, húsos termése kemény csonthéjas magot rejt.

Ez a lassú növekedésű, örökzöld fa eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik. Terebélyes törzsét gyakran borítják ezüstös pikkelyszőrök. Apró, illatos virágai fürtben jelennek meg, és gyümölcséből kiváló minőségű olajat nyernek. Hazánkban ritkán terem, és gyakran csak két-három évente hoz termést.

Az Olea europaea kiváló választás dézsás növényként. Nyáron napos helyen tartva és bőséges öntözéssel gondozva igazi dísznövényként tündököl. Bár fagytűrő, érdemes télen teleltetni. Fagymentes, világos helyen téliesítve érdemes tárolni, mivel sötétben könnyen elveszti lombját. Ezenkívül kiválóan formálható és metszhető, így igény szerint alakítható és ápolható.

Tel:+36 20 372 1290 Érdekel, kapcsolat felvétel
Cikkszám: 10105 Kategória: